Програма "Дієтичне харчування" створена для формування щоденного меню та обліку використаних продуктів відповідно з категоріями споживачів (харчовим статусом по Наказу МОЗ України від 29.10.2013 № 931).
Меню формується на основі довідника страв (рецептур) для кожної категорії споживачів, при цьому при потребі можна змінити рецептуру страви для конкректного меню без коригування довідника.
Функції і можливості програми:
- Можливість вказати в одній рецептурі норми закладки для різних категорій споживачів, якщо вони відрізняються від основних (встановлених по умовчанню);
- Копіювання з будь-якого попереднього меню, при чому, якщо категорія споживача нового меню відрізняється від категорії попереднього меню-зразка, норми закладки кожного продукта будуть автоматично відкореговані на підставі довідника рецептур;
- Можливість формування меню з указанням розподілу по підрозділам закладу (сухий пайок);
- Розрахунок собівартості меню на підставі цін на продукти, занесені в довідник вручну або імпортованих (при роботі в комплексі) з програми "Фінансовий та матеріальний облік".
Вихідні форми:
- меню-розкладка по конкретному меню (з можливістю друку по окремим частинам - сніданок, обід тощо);
- зведена меню-розкладка по кільком меню - за вказаний період або довільно відміченим;
- вимога (потреба) на видачу продуктів - за вказаний період або по довільно відміченим меню;
- свод по витратам продуктів;
- відомість розподілу по підрозділам (для сухпайка);
- розподіл витрачання продуктів по днях;
- розподіл поживних речовин по днях;
- аналіз середньодобового набору харчування - розрахунок відсоткового співвідношення кількості спожитих продуктів із встановленими нормами по Наказу №931;
- аналіз використання поживних речовин - розрахунок відсоткового співвідношення кількості білків, жирів, вуглеводів у спожитих продуктів та їх енергетичної цінності (ккал) із встановленими нормами по Наказу №931;
- свод по кількості хворих.
Оновлення до програми відслідковуються та встановлюються автоматично.